Blodiga ferkalier

Fan när jag gjorde den obligatoriska söndags magtömningen imorse upptäckte jag små små droppar blod i min avföring. Va kan de va? Något jag ätit? Något jag druckit? Försökte få hit en polare som läste några månader till sjuksköterska för några år sedan och kolla på det, men han vägrade.. I motgångar ser man vilka som verkligen är ens riktiga polare! Gjorde det enda rätta: fick honom struken från White horse VIP lista.. Det kan han ha!


Kommentarer
Postat av: Hans

När man som du blöder från tarmen upprepade gånger under ett halvt år så bör det kontrolleras. Läkaren på vårdcentralen kommer att känna på din mage och undersöka nedersta delen av tarmen med en smal kikare. Beroende på vad hon/han finner så kommer du eventuellt få remiss för en noggrannare undersökning av hela grovtarmen. Det kallas koloskopi och brukar göras på lasarettet. Då kan man också ta prov från slemhinnan om så skulle behövas.
 Grovtarmen är som mest trång i slutet och där brukar också avföringen vara som hårdast i konsistensen. Det innebär att tarmväggens insida kan utsättas för ganska stora påfrestningar när man krystar och spänner musklerna vid toalettbesök. Om man då har sköra blodkärl så uppstår lätt en blödning. Ifall det blöder nära slutet av tarmen syns blodet tydligt på utsidan av avföringen och i toalettstolens vatten som blir rött.
 Men om såret sitter högre upp i tarmen så blandas tarminnehållet med blodet och knådas samman. Blodet är då svårare att upptäcka med ögat. En sådan hög tarmblödning kan pågå obemärkt under lång tid och orsaka blodbrist. Själva blödandet gör inte ont. Det som kan ge smärta är när tarmen blir starkt uttänjd eller inflammerad. Om blodet i stället hade kommit från ett sår uppe i magsäcken där det finns stark saltsyra så hade blodets färg ändrats från rött till svart.

2008-01-14 @ 23:30:14
Postat av: t0tta

Ehm.. Alltså.. För det första skrev jag inte att jag vill ha groparna. Jag skrev inte heller att de är positiva. Så att säga emot mig, när jag inte har lämnat någon åsikt.. Tja... Kommentar överflödig... Att det bara skulle komma smör på tippen, håller inte, såvida du inte är handikappad och utan förmågan att själv gräva. Att själv behöva gräva stör inte mig, så varför skulle det störa dig.. Eller nån annan?

2008-01-15 @ 00:40:09
URL: http://t0tta.blogg.se
Postat av: t0tta

Jag har faktiskt också använt smör... Och i min familj grävde alla.. Och det tog mig inte ett dugg längre tid att bre för det.. Ditt svar är alltså lika bra som "Jag tycker".. Och det var inte det jag frågade efter.. men jag skulle kanske klargjort att jag ville ha ett svar som är hållbart.. Sorry, mitt misstag.

2008-01-15 @ 01:00:29
URL: http://t0tta.blogg.se
Postat av: t0tta

Hahaha.. Det jag efterlyser är en förklaring som får mig att förstå varför ni blir hysteriska över en sån skitsak som hur smöret är.. Och det har du inte lyckats med. Sen kan du ha frågat tre miljoner vänner, för om inte de HELLER har en bättre förklaring, så hjälper det mig inte ett dugg.. och nej.. Det besvarar INTE min fråga. Smaklig spis.

2008-01-15 @ 01:26:53
URL: http://t0tta.blogg.se
Postat av: t0tta

Vi tar det sakta..

Inte..... äta.... skarpa....saker.... av... metall...

De skadar magen... =)

2008-10-13 @ 22:11:42
URL: http://t0tta.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0